TONES VINTERGLØGG

 

En deilig vinterdag med venner er ekstra godt med gløgg – en herlig, varm gløgg før en lørdagsmiddag eller søndagtur med venner – Gøril Fuhr, en god venninne, og jeg har en favoritt vi liker å lage. Helst  sammen før en av oss får gjester, og ekstra stas når vi serverer den ute i kulda før vi går inn og setter oss til bords.

Du trenger;
1 -1,5 flaske rødvin
2 ts kardemomme
7 stk nellikspiker
1  kanel
 2 røde epler i biter
1 stk fersk ingefær
5 stk stjerneanis
10 -15  moreller/kirsebær
350 g sukker
0,5 flaske 37,5 l brennevin (vodka el rom)
1 dl rosiner
1 dl hakkede mandler

Fremgangsmåte

Oppskriften gir  ca. 1 liter gløgg.

Varm opp vin og krydder sakte, ha i sukkeret og rør rundt til det er helt oppløst. Det beste er å varme vin med krydder dagen før, og la det stå kaldt frem til festen for å få fram smakene bedre.

Tilsett det brennevinet du liker best av vodka, rom eller cognac, epler i båter og varm opp forsiktig når gløggen skal serveres.

Server gløggen i varmebestandige glass og pynt med en sitron- eller appelsinskive. Moreller, rosiner og skåldede legges i glasset før servering. Bruk gjerne en kanelstang som rørepinne. Prøv gjerne med stjerneanis og andre krydder i gløggen også.
Du finner flere inspirerende oppskrifter her hos oss, hva med en supergod salat med valnøtter, eller smaken av Italia!

Gløggen er sterk og litt eksotisk og passer hele vinter.

 

Gøril og gløggen