SPISELIGE JULEGAVER

Vi elsker å lage og å få spiselige julegaver, og har med glede et lite juleverksted eller to. Vi samler på fine glass og flasker og det er enkelt og veldig hyggelig å sette av litt tid til dette midt i julestria. Og så er det så fine gaver å gi bort!

 

Se Tones hjemmelagde julgave-tips her:)

Nydelig salt karamellsaus,- fantastisk over god vaniljeis for eksempel:)

Salt karamellsaus:

4 ½ dl sukker
3 dl kremfløte
150 g meierismør
3 ts salt (maldonsalt)

Slik gjør du det

Smelt sukker til karamell i en tykkbunnet kjele på middels til sterk varm. Sukkeret skal få en lys gyllen farge. Ikke rør mens sukkeret smelter.
Tilsett litt og litt fløte under omrøring. Rør inn smør og kok sausen videre i 10 minutter eller til den tykner.
Rør inn salt til slutt og hell på glass. La sausen stå kaldt over natten slik at den tykner.

 

Pakk biscottiene lekkert inn, og vipps så har du en perfekt gave:)

Hjemmelagde biscotti

150 g grovhakkede mandler
50 g pistasjenøtter
1 ss revet appelsinskall
100 g meierismør
1 ½ dl sukker
2 ts vaniljesukker
1 stk egg
3 ½ dl hvetemel
1 ts bakepulver

Slik gjør du det

Når du skal lage biscotti, starter du med å hakke mandlene og pistasjnøtter grovt for hånd eller i maskin. Riv skallet av godt vasket appelsin. Rør smør, sukker og vaniljesukker mykt. Tilsett egget og rør om. Vend i mandler og appelsinskall. Bland hvetemel og bakepulver og arbeid dette inn i deigen. Er deigen klisset tilsetter du litt mer mel.
Del deigen i fire like store biter og trill ut lange, smale lengder. Trykk dem litt flate. Stek midt i ovnen ved 200 °C i ca 15 minutter og avkjøl litt på platen. Ikke skru av stekeovnen, men senk temperaturen til 50°C.
Mens kaken fortsatt er litt varme, skjærer du lengdene på skrå til små biscotti-kaker og legg dem med snittflaten opp. Sett dem tilbake i ovnen og la dem ”tørke” ved 50°C til de er helt tørre og sprø, i ca 45 minutter. Avkjøl på rist og oppbevar biscotti i en tett boks.

 

Urtesalt:

1 pk godt salt, havsalt/maldonsalt eller lign

Timian

oregano

hele pepperkorn

blandes sammen og helles i glass med tett lokk.

 

Fennikelolje:

Fennikel er godt for fordøyelsen, med en herlig duft og smak av anis.

Legg rett og slett en neve fennikelfrø i en smaks-nøytral olje!