Smaken av Italia

Mens solen går ned i horisonten, tenner vi lys i trærne og nyter et herlig, italiensk måltid.

Vi har vært på besøk hos Kristine i Italia flere ganger. Denne gangen var vi så heldige å få være med til huset hennes i Napoli-bukten, som ligger og skuer utover havet og den sagnomsuste øya Capri.
Utekjøkkenet er dekket til en helaften og kyndige hender har forvandlet de enkle, ferske råvarene til de herligste retter.

 

ZUCCHINE ALLA SCAPECE

4 squash
Litt Mynte
1 Hvitløk
Hvitvinseddik

Salt
God extra virgin oliven olje

Skjær squashen i medium tynne skiver. Stek til de er gyldne i skikkelig varm olivenolje. La de renne av seg på litt papir. La det kjøles ned, og bland inn mynte og hvitløk. Tilsett ekstra olivenolje, hvitvinseddig og salt. Bland godt og server!

 

 

Grillspyd

Her kan du bruke det meste av kjøtt og grønnsaker.

Kylling
Lammekoteletter
Hjemmelaget italiensk salsciccia (pølse)
Paprika
Squash

Oliven olje (extra virgin ekologisk) etter at spydene er stelt ferdig.
Salt
Rosmarin

Del opp kjøtt og grønnsaker i passende biter, og legg på grillen. Når de er ferdige gir du et lett dryss med olje, salt og litt rosmarin. Enkelt og helt nytdelig!

Middagsservise er fra www.albeli.it

Pizza blanco

 

Deig:
6 dl pizzamel eller hvetemel
1 ts salt
25 g gjær
3 dl vann
3 ss olivenolje

Ha mel og salt i en bolle. Tilsett gjær og elt inn vann og olje. Elt sammen til deigen er elastisk og smidig.
Dekk til, og la den heve til dobbelt størrelse.
Del i emner, og rull til boller. Dekk bollene til og la hvile i ca 30 minutter. Kjevle ut til tynne bunner!

Topping:

Timian
Oliven extra virgin oil (økologisk)
Rød løk
3/4 forskjellige hvite oster
Vi brukte;
Mozzarella
Ricotta
Scamorza

Godt også med gorgonzola, provola etc.

Bruk flere forskjellige oster, strø over deigen. Ha rødløk, timian og olivenolje på toppen, og stek i ca ti minutter til pizzaen er gylden og fin.

 

 

 

 

Vil du leie dette vakre huset se mer på:  http://albeli.it/rentals/villa-bianc